NyhetNyhetsbrev

Vi på Chemiclean vill passa på att önska
våra kunder en Glad Påsk och berätta att

Chemiclean fyller 25år

Resan med Chemiclean började 1996, som ett enskilt bolag. 1997 bildades aktiebolaget Chemiclean Systems AB. 2003 tecknades ett stort samarbetsavtal med Alfa Laval.

– Vi är Alfa Lavals auktoriserade servicepartner i hela Mellansverige och Region västkust, samt återförsäljare av deras växlare och reservdelar, berättar Branko Kuljic, VD för Chemiclean Systems AB.

 

Framgångarna blev fler. 2012 utnämndes Chemiclean Systems till Årets Gasellföretag av Dagens Industri och 2016 var företaget finalister i E-Prize, Sveriges största energitävling. Miljöcertifieringen ISO 14001 och Kvalitetscertifiering enligt ISO 9001 förstärker företagets status och placerar oss bland det starkaste på marknaden.

– Vi är unika. Våra metoder är utprövade och välfungerande och det finns inget annat företag på marknaden idag som gör det vi gör med en ISO-certifiering för både kvalitet och miljö i handen.
Vår erfarenhet är att fastighetsägare, tekniska förvaltare och driftschefer bättre behöver förstå vikten av optimala energibärare och rena system. Det är grunden till all energieffektivisering.
Dagens energieffektiveringsprojekt kan inte genomföras med bestående resultat utan att ta hänsyn till utrustningens och rörsystemets renhet och energibärarens egenskaper. Energibärare i värme- och kylanläggningar är avsedda att transportera värme eller kyla och sedan avge dessa på önskad plats. Det kräver en ren anläggning, med vätskor som är fria från luft och föroreningar.

Chemiclean Systems gör energibesiktningar och undersöker effektivitet och verkningsgrad, samt analyserar vätskeprov ur alla typer av system. Analys sker i eget eller ackrediterat oberoende laboratorium och kunden får, vid behov, ett åtgärdsprogram.

– Vi jobbar i tre steg.

Steg 1. Kontrollerar status på systemet.
Steg 2. Vi nollställer systemet genom rekonditionering så det återställs till ursprunglig skick.
Steg 3. Vi optimerar systemet. Ditt system blir effektivare och ökar därmed också sin livslängd.

Vi låter det här gå ut som en inbjudan och ett råd till Sveriges alla fastighetsägare, tekniska förvaltare och driftschefer att det är hög tid att ni låter Chemiclean Systems ta vätskeprov på era kyl-, värme- och energiåtervinningssystem. Det man känner till kan man alltid åtgärda!