NyhetNyhetsbrev

Ernströmgruppen växer som aktör inom energibesparing och energieffektivisering genom förvärv av Chemiclean AB. Bolaget erbjuder effektiva metoder för rengöring, behandling och filtrering i energiåtervinningssystem inom både fastighets- och industrisektorn.

Chemiclean har sedan starten fokuserat på energieffektivisering och utvecklat en rad unika framgångsrika produkter och tjänster inom området. Idag erbjuds marknadens mest effektiva rekonditioneringskoncept för värmeväxlare och energibärande vätskesystem inom fastighet, industri och process. Konceptet avser en totallösning för att kunna optimera system genom deras egenutvecklade metod den s.k. Chemiclean-metoden®. Bolaget som startades 1997 och omsätter drygt 30 MSEK kommer drivas vidare av grundaren Branko Kuljic som ett självständigt bolag inom Flow Technology.

Lägre energianvändning innebär lägre miljöpåverkan. En effektivare energianvändning är därför en förutsättning för att vi ska nå miljömålen och skapa ett hållbart energisystem. Chemicleans produkter och tjänster bidrar till ett lägre energibehov både genom att ett rent system med färre beläggningar skapar större effektivitet samt att rena system möjliggör lägre returtemperatur vilket genererar energibesparing. En utökning av vår verksamhet inom energibesparande åtgärder är ett viktigt steg i Ernströmgruppens vision om en bättre morgondag.

 

Förvärvet av Chemiclean förstärker Ernströmgruppens affär inom Flow Technology och är ett viktigt led i vårt byggande av ett industriellt, självständigt affärsområde. ”Genom förvärvet kompletterar vi vårt erbjudande och vi täcker med förvärvet nu även in växande framtidsområden inom energieffektivisering och klimatomställning” kommenterar affärsområdeschef Fredrik Ståhl förvärvet.

 

”Med Ernströmgruppen som ny ägare säkerställer vi inte bara Chemicleans framtid, vi har även fått en stabil och långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande, hållbarhet och miljö. Vi ser fram emot att tillsammans med Ernströmgruppen, dess samlade erfarenhet och kompetens utveckla Chemiclean till nästa nivå” säger Chemicleans grundare och VD Branko Kuljic.

Ernströmgruppen är en familjeägd industrikoncern som tillsammans med entreprenörer vill bygga bättre företag för framtida generationer. Ernströmgruppens affärsmodell, ”samlad entreprenörskraft”, bygger på fyra generationers nationella och internationella erfarenheter av att kombinera det bästa från småföretagandet; entreprenörsanda, engagemang, och effektiva beslutsvägar, med det bästa från storföretagandet, såsom finansiell stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. Bolagets verksamheter spänner över allt från marinsäkerhetsutrustning och teknikhandel, till leverans av komponenter och tjänster för energieffektivisering av industrier och fastigheter. Ernströmgruppen består idag av mer än 40 företag med en total omsättning runt 4 miljarder kronor och har över 1200 anställda i Norden och norra Europa.