När legionellabakterier utan kontroll tillåts växa i ett kyltorn och sedan genom vattendimma sprids till omgivningen innebär detta allvarliga hälsorisker. Därför måste alla verksamheter med kyltorn ha säkra rutiner för kontroll och skötsel av anläggningarna.

 

kyltorn-rengoring

Chemiclean har lång erfarenhet vad det gäller drift och underhåll av kyltorn, så som kontinuerlig kontroll, skötsel och sanering. Med utarbetade metoder utefter Europastandard.

I kyltorn är det viktigt att minimera den organiska tillväxten samt den sedimentering som kan bildas av både organiska och oorganiska försmutsningar där bakterier och andra organiska organismer förökar sig och kan ge upphov till aerosol smitta.. Det är därför av högsta vikt med ett kontinuerligt underhåll, så som sanering.

För att uppnå bästa effektivitet och minimera tillväxt och försmutsningar. Rengörs rörsystem, förlaga och kyltorn efter en noggrant utarbetad metod enligt Europastandard ”EU direktiv”.

För att uppnå bästa effektivitet och minska miljöpåverkan av sitt kyltorn, krävs även en effektiv rätt inställd/kalibrerad doseringsutrustning för att minimera utsläppet av korrosionsinhibitorer och biocider.

Läs mer om kyltorn här

 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna för rådgivning vad det gäller DITT kyltorn för service och underhåll.

Med över 20 år i branschen erbjuder Chemiclean marknadens mest kompletta metod för rekonditionering och effektivisering av kylväxlare, sjövattenväxlare, kylsystem, kylmaskiner och kyltorn m.m.