NyhetNyhetsbrev

De flesta ser med förväntan fram emot sommarvärmen. Lata dagar på stranden, grilla i trädgården och en bra bok i hängmattan. Men samtidigt som dom flesta tar semester går kylsystemen på högvarv. Ett system med hög försmutsningsgrad är mindre energieffektivt. För att ta reda på statusen på den energibärande vätskan i ditt kylsystem – boka en nulägesanalys idag!

Rengöring

Chemiclean-metoden® är ett resultat av 25års forskning och utveckling. Idag är det marknadens mest kompletta metod för rekonditionering och effektivisering av kylsystem. Vi har erfarenhet av de flesta kylsystem och kylobjekt så som:

  • Sjövattenväxlare
  • Kyltorn
  • Kylsystem
  • Kylmaskiner
  • Kylväxlare

Sjövattenväxlare

Beläggningar av alger, snäckor, sediment, mm försämrar sjöväxlarnas effektivitet. Sjöväxlare bör rengöras ungefär en gång per år för bibehållen effektivitet. Inför sommaren är den bäst valda tidpunkt att göra just detta. Chemiclean har utvecklad ett mobilt rengöringsaggregat för kemiskrengöring på plats. Vi använder alltid de mest effektiva och miljövänliga produkterna. Läs mer här.

Kyltorn

Rengöring av kyltorn innan uppstart bör vara ett krav i din underhållsplan. I biofilmen kan både legionella och andra bakterier gömma sig vilket försämrar effekten och utgör en allvarlig hälsorisk. Chemiclean har utvecklat ett komplett program för rengöring av kyltorn. Läs mer här.

Kylsystem

För att kylsystemen ska vara energieffektiva är det viktigt att de är rena och korrosionsskyddade. Dålig vattenkvalité parat med hög syrehalt ökar på korrosionsprocessen i systemen vilket leder till försämrad värmeöverföring.

Vi rengör systemet ingående med vår speciellt utvecklade rengöringsvätska Recond Plus för kylbatterier och rörsystem. Läs mer om rengöring av kylsystem här.

värmeväxlarservice

Värmeväxlarservice

Chemiclean erbjuder som Alfa Lavals servicepartner också service på växlare såsom platt- och packningsbyten samt utbyggnad av plattväxlare. Och du vet väl att All-Brands-divisionen erbjuder reservdelar till alla värmeväxlarfabrikat? Läs mer om vårt heltäckande rengöringsprogram här.